Твърденията в съобщението на пресцентъра на РЗС от 7.02.2011 г. не отговарят на истината
Monday, 07 February 2011 17:11
There are no translations available.

          Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) заявява, че изложените твърдения в съобщението на пресцентъра на политическа партия „Ред, законност и справедливост” (РЗС) до медиите от 7 февруари относно участието на служители на агенцията в компрометиране на подписката на РЗС за референдум за нова конституция, не отговарят на истината.

         Съществуват достатъчно механизми и компетентни органи, чрез които да се потвърди несъстоятелността на тези твърдения – Прокуратурата на Република България и парламентарната Комисия за контрол на ДАНС.

         ДАНС разглежда днешните изявления на РЗС като груб опит за оказване на натиск върху агенцията при извършването на проверка, възложена от компетентната прокуратура за начините и обстоятелствата при организацията и провеждането на подписката на РЗС за свикване на референдум за промяна на Конституцията.

         ДАНС извършва действия само в рамките на предоставената й по закон компетентност.

         Ръководството на ДАНС ще подкрепи всички служители на агенцията, лично засегнати от твърденията в съобщението на пресцентъра на РЗС, в защитата на правата им по съответния законов ред.