При операция на ДАНС, МВР и прокуратурата на територията на област Пловдив са задържани над 12 млн. фалшиви евро, наркотични вещества, уреди и приспособления за взломни кражби и незаконно оръжие
There are no translations available.

В периода 27-31 октомври 2016 г. на територията на обл. Пловдив (с. Татарево, гр. Първомай и яз. „Мечка”) е проведена специализирана операция от служители на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС), съвместно с органи на МВР, под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Пловдив, насочена срещу престъпления против паричната и кредитната система на Република България.

По случая е образувано досъдебно производство.

Задържани са три лица.

При проведените процесуално-следствени действия са извършени пет претърсвания и са иззети 1017 неистински банкноти с номинал от 500 евро, 405 листа с отпечатани на всеки от тях по шест броя купюри на неистински банкноти с номинал 500 евро, голямо количество ненарязани неистински банкноти на листове – общо над 12 млн. фалшиви евро. Иззети са и 14 бр. ловни карабини и ловни автомати, приспособления за взломяване и наркотични вещества.

На двама от задържаните са повдигнати обвинения за различни престъпления - държане на голямо количество фалшиви парични знаци; държане на наркотици с цел разпространение и на оръжие и други.

Работата по случая продължава.

1-1 2-1 3-1 4-1