При операция на ДАНС, МВР и Специализираното звено „Антикорупция” към СГП е пресечено незаконно усвояване на финансови средства от ЕС
There are no translations available.

На 24 октомври 2016 г. на територията на гр. София, област Бургас, гр. Кърджали и гр. Ямбол е проведена специализирана операция от служители на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС), съвместно с органи на МВР и под ръководството на Специализираното звено „Антикорупция” към Софийската градска прокуратура (СГП), за документиране и пресичане на извършвана престъпна дейност от служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА), свързана с неправомерно усвояване на финансови средства от Европейския съюз (ЕС).

По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на предприетите процесуално-следствени действия са извършени претърсвания на служебни помещения и домашни адреси и са иззети документация и компютърни конфигурации, имащи отношение към неправомерната дейност.

Три лица, сред които и изпълнителният директор на ИАРА, са задържани за 24 часа по Закона за МВР.

В резултат на събраните до момента доказателства лицата са привлечени като обвиняеми по чл. 248а от Наказателния кодекс.

Работата по случая продължава.