При специализирана операция на ДАНС, МВР и прокуратурата на територията на областите Пловдив, Ямбол и Кърджали са задържани две лица за съставяне на неистински официални документи
There are no translations available.

На 06-07.10.2016 г. на територията на гр. Пловдив и областите Пловдив, Ямбол и Кърджали служители на „Държавна агенция Национална сигурност” (ДАНС) и на МВР, под ръководството и надзора на Районна прокуратура-Пловдив, проведоха специализирана операция за пресичане на дейност по съставяне и преправяне на документи.

В хода на процесуално-следствените действия са извършени общо 38 обиска, претърсвания и изземвания на жилища и автомобили. Открити и иззети са множество вещи и предмети, които служат за изготвяне на неистински български документи за самоличност - паспорти, лични карти и шофьорски книжки, както и дипломи за завършена образователна степен; неистински български документи за самоличност; акцизни стоки без бандерол (цигари) и културно-исторически ценности, за което са уведомени съответните прокуратури, на чиято територия са били открити вещите.

За срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор са задържани две лица, които впоследствие са привлечени от Районна прокуратура-Пловдив като обвинаеми за съставяне на неистински официални документи с цел да бъдат използвани и за държане на предмети, материали и оръдия, за които се знае, че са предназначени и са послужили за съставяне и преправяне на документи – престъпления по чл. 308 ал.2 във връзка с ал.1  във връзка с чл.20 ал.2 във връзка с ал. 1 и по чл. 308 ал.7 във връзка с ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

Работата по случая продължава.