ДАНС участва в 15–ата международна конференция по информационна сигурност и съхранение на данни на тема „Критичното значение на информационната сигурност и съхранението на данните за бизнеса и администрацията”
There are no translations available.

На 29.09.2016 г. в София се проведе 15–ата международна конференция по информационна сигурност и съхранение на данни на тема „Критичното значение на информационната сигурност и съхранението на данните за бизнеса и администрацията”, организирана от ICT Media и ISACA- Sofia Chapter, под патронажа на Румяна Бъчварова, зам. министър-председател по коалиционната политика и държавната администрация и министър на вътрешните работи, със съдействието на Държавната агенция „Национална сигурност” (ДАНС) и Министерството на отбраната.

В обръщението си към участниците във форума председателят на ДАНС Димитър Георгиев подчерта високата динамика на заплахите и рисковете в киберпространството и ролята на превенцията, откриването и противодействието им чрез прилагане на най-съвременни средства за защита на информационните активи. Г-н Георгиев изтъкна важността на форуми като този за повишаване на информираността и формирането на критерии в обществото, както и за намирането на нови подходи, които биха имали важно отражение върху обществените процеси и качеството на живот.

Обръщение на председателя на ДАНС Димитър Георгиев към участниците във форума