При операция на ДАНС, МВР и Прокуратурата са задържани служители на НАП Велико Търново
There are no translations available.

На 24.02.2016 г. служители на Държавна агенция „Национална сигурност” и на ГД „БОП” – МВР, под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура, проведоха на територията на област Велико Търново специализирана операция за документиране на престъпна дейност и задържане на организирана престъпна група от служители на ТД на НАП – Велико Търново, искащи и получаващи подкупи в качеството им на длъжностни лица.

Извършени са претърсвания и изземвания в 13 служебни помещения в сградата на ТД на НАП – Велико Търново, на 19 домашни адреса и 8 автомобила, както и 9 лични обиска. Открити и иззети са множество документи, доказващи престъпната дейност на групата и голямо количество парични средства. Допълнително са открити предмети нямащи отношение към разследването – при извършване на претърсване в търговски обект в гр. Велико Търново, свързан с едно от задържаните лица, са намерени наркотични вещества, а на частен адрес в гр. Горна Оряховица са открити боеприпаси в количества над разрешените, за което са уведомени органите на ОД МВР – Велико Търново.

За срок до 24 часа по Закона за МВР са задържани 9 лица - бивш директор на ТД на НАП – Велико Търново; директор на дирекция „Контрол”; заместник директор на дирекция „Контрол”; заместник-директор на дирекция „Събиране”; началник на отдел „Селекция” към дирекция „Контрол”; началник на отдел „Ревизии” към дирекция „Контрол”; началник на отдел „Обжалване”; инспектор по приходите в отдел „Проверки” към дирекция „Контрол; данъчен инспектор.

Обвинения са повдигнати на 6 от лицата, като същите са задържани с постановление от Специализирана прокуратура за 72 часа.

Процесуално-следствените действия продължават.