При операция на ДАНС, МВР и прокуратурата на територията на София, Севлиево, Ловеч и Троян е пресечена престъпна дейност по пране на пари и нарушаване на данъчните закони
There are no translations available.

На 12.01.2016 г. на територията на София, Севлиево, Ловеч и Троян служители на Държавна агенция „Национална сигурност” съвместно с органи на МВР и под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Ловеч проведоха специализирана операция за пресичане на престъпна дейност, свързана с пране на пари и данъчни нарушения чрез незаконна търговия с петролни продукти в различни региони на страната.

По случая е образувано досъдебно производство. Проведени са претърсвания и изземвания и други процесуално-следствени действия в градовете София, Севлиево, Ловеч и Троян, в резултат на които са иззети документация, компютърни конфигурации, парични средства и други доказателства, имащи отношение към неправомерната дейност.

В резултат на събраните до момента доказателства като обвиняеми са привлечени три лица. Срещу едно от тях са повдигнати обвинения за пране на пари, обсебване на чуждо имущество в особено големи размери и данъчни престъпления и му е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража” за срок от 72 часа. Срещу другите две лица са повдигнати обвинения за обсебване на чуждо имущество в особено големи размери и за данъчни престъпления. Наложена им е мярка за неотклонение „Парична гаранция”.

Установено е, че престъпната дейност е осъществена през лятото на 2015 г.

Работата по случая продължава.