При съвместна операция на ДАНС и МВР е разкрит канал за незаконно превеждане на хора към Западна Европа и е задържано лице, издирвано от Интерпол
There are no translations available.

При съвместна операция на ДАНС и ГД "Гранична полиция" - МВР, под ръководството и надзора на Районна прокуратура - Видин, на 08.06.2015 г. на ГКПП "Видин - Пътническа жп гара" е разбит канал за незаконно превеждане на хора от България към Западна Европа.

При извършена съвместна проверка на международния бърз влак № 480, пътуващ по маршрута София-Будапеща, в "тайник" в пътнически вагон е открит и задържан македонски гражданин, който е обявен за издирване от Интерпол във връзка с влязла в сила осъдителна присъда в Македония.

Лицето е било укрито във фабрична кухина зад стената на сервизно помещение на пътнически вагон чрез демонтиране на странична преграда.

Образувано e досъдебно производство по описа на ГПУ-Видин за престъпление по смисъла на чл. 279 от НК. Задържани са 2 лица. На 10.06.2015 г. едното от тях е получило от Районен съд - Видин осъдителна присъда 14 месеца ефективно наказание "лишаване от свобода", като е приведено в затвора и е открита процедура по екстрадиция. 

1-1  3-1  2-1