Председателят на ДАНС Владимир Писанчев се срещна с директора на ФБР Джеймс Коми
There are no translations available.

На 04.03.2015 г. председателят на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) Владимир Писанчев проведе работна среща с директора на Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ Джеймс Коми. Председателят на ДАНС е домакин на официалната визита на г-н Коми в България.

По време на срещата бяха отчетени сътрудничеството между ДАНС и ФБР и конкретните резултати. Акцентирано бе върху постигнатото по линия на противодействие на финансовите престъпления и в частност по отношение на легализирането на парични средства, генерирани вследствие на незаконни дейности, както и на престъпления, свързани с измами с банкови карти.

Обсъдени бяха и направленията на бъдещото сътрудничество между двете партньорски служби, като бе акцентирано върху необходимостта от засилване на обмена на информация във връзка с двупосочното движение на чуждестранни бойци до и от зоните на конфликт в Близкия изток и противодействието на кибератаки. Наблегнато бе и на дейностите по противодействие на корупцията.

При посещението си в ДАНС директорът на ФБР посети разположения в Агенцията Национален контратерористичен център, в който участват експерти от всички национални институции. Г-н Коми даде висока оценка на организацията и дейността на Центъра и изрази надежда за бъдещо ползотворно сътрудничество.

Като домакин на посещението на директора на ФБР в България председателят на ДАНС Владимир Писанчев даде на г-н Джеймс Коми протоколен обяд.

James Comey-04032015 1 James Comey 2-04032015 2