При операция на ДАНС в Хасково са задържани две лица за нелегален трафик на хероин
There are no translations available.

На 04.02.2015 г. на ГКПП „Капитан Андреево” служители на Митница Свиленград са отклонили за проверка влизащ от Турция в България лек автомобил марка „Ауди” с българска регистрация, управляван от български гражданин. При извършената проверка са открити, прикрепени с ластичен колан около кръста на лицето, два броя найлонови пакети с правоъгълна форма, съдържащи бежово прахообразно вещество, което при тестване с полеви наркотест реагира на хероин. Общото бруто тегло на пакетите е 2.098 кг.

По случая е образувано досъдебно производство. Лицето е задържано от служители на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) за срок от 24 часа.

При предприетите действия от служителите на ДАНС е установено, че лицето е участвало в канал за трафик на хероин от Турция през Гърция за Италия. Установено е, че в конкретния случай лицето е преминало през България заради затваряне на път на турско-гръцката граница вследствие на наводняване.

Установен е един от организаторите на наркоканала – турски гражданин, пребиваващ в Сан Марино. При последвалите действия на служители на ДАНС под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково, турският гражданин е задържан на територията на град Хасково за срок от 24 часа.

На двете лица са повдигнати обвинения и им е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

1 1