При съвместна операция на ДАНС, унгарските служби и Европол е пресечено незаконно производство и разпространение на цигари в ЕС
There are no translations available.

На 02.02.2015 г. на територията на Унгария е проведена операция, при която е неутрализирана организирана престъпна група, осъществяваща незаконно производство и разпространение на цигари без акцизен бандерол в Унгария и страни от ЕС. Реализацията е в следствие на съвместно разследване на служители на Държавна агенция „Национална сигурност” и Главна дирекция „Криминални разследвания” към Националната данъчна и митническа администрация на Унгария, в координация с ЕВРОПОЛ.

В хода на проведените съвместни действия е установена нелегална фабрика за производство на цигари, намираща се в близост до Будапеща. На място, в процес на производство, са задържани 9 лица - български граждани, ангажирани в производството на цигари.

При проведените действия по разследването е установена поточна линия за производство на цигари и професионална поточна линия за рязане на тютюн.

Иззета е готова продукция в размер на 2.3 млн. къса цигари, над 22 тона нарязан и не нарязан тютюн, голямо количество суровини и материали за производство, заготовки за опаковки на стекове, кутии за цигари. При извършените обиски са намерени и заготовки на кутии за цигари.

Готовата продукция е била предназначена за нелегалния пазар в страни от Европейския съюз.

ЕВРОПОЛ и партньорските служби на Унгария дадоха висока оценка на предоставената от ДАНС точна и навременна информация, послужила за успешното осъществяване на операцията.

1 1  2 1  3 1  4 1 
 5 1  6 1  7 1  8 1
   9 1  10 1