Председателят на ДАНС Владимир Писанчев проведе среща с главния мюфтия Мустафа Хаджи
There are no translations available.

На 17 декември председателят на Държавна агенция „Национална сигурност” Владимир Писанчев разговаря с главния мюфтия на мюсюлманското вероизповедание в България Мустафа Хаджи. „Необходимо е да съхраним мъдростта в обществото, без да даваме възможност традициите по отношение на изповядването на религията да бъдат променени”, заяви председателят на ДАНС по време на срещата, проведена в Главното мюфтийство.

„С общи усилия, включващи държавна подкрепа, смятам, че бихме успели да съхраним зрелостта на българския народ", подчерта главният мюфтия.

Двамата се обединиха около идеята, че трябва да се действа мъдро с оглед интересите на българската нация.

Срещата е в рамките на поредицата от разговори между председателя на ДАНС и лидери на официалните религиозни институции в България, насоченa към поддържане на установения активен и конструктивен диалог за запазване на традиционните религиозни ценности, интегритета и стабилността на държавата и духа на взаимно разбирателство и уважение между религиозните общности в страната, както и за продължаване на сътрудничеството при противодействието на рискови процеси. 

Muftijstvo-1