Над 30 тона нелегален алкохол иззеха от склад в София служители на ДАНС и Агенция „Митници”
There are no translations available.

На 16.12. 2014 г. служители на Държавна агенция „Национална сигурност” и Агенция „Митници” проведоха съвместни действия за пресичане на незаконно производство на алкохол, предназначен за разпространение в търговската и ресторантьорската мрежа в празничните дни.

В резултат на извършените процесуално-следствени мероприятия на територията на София е установено складово помещение, в което се съхранява голямо количество етилов алкохол без документи за произход и за заплатен акциз. Задържани са общо 30 680 литра етилов спирт с алкохолно съдържание 96,04 %, предназначен за последващо незаконно производство на високоалкохолни напитки.

Етиловият спирт е съхраняван в еднотонни резервоари, транспортирани до склада с товарен автомобил.

В склада са открити и пластмасови бутилки от по 5 литра, част от които също са били пълни с етилов спирт и са били подготвени за пласиране.

В складовото помещение е открит и еднотонен резервоар с 500 литра корабно гориво, също без документи за произход и за заплатен акциз.

Три лица – български граждани, са установени като съпричастни към престъпната дейност.

Предотвратената щета за републиканския бюджет само от незаплатен акциз е в размер на 326 хил. лв. Законовата санкция за установеното нарушение предвижда глоба, предствляваща двойния размер на незаплатения акциз.

Материалите по случая ще бъдат докладвани по компетентност на Софийска градска прокуратура.

1-1 2-1 3-1