При съвместна операция на ДАНС и чешките служби са задържани 8 лица за производство и разпространение на наркотици
There are no translations available.

В резултат на съвместни действия между Държавна агенция „Национална сигурност” и „Националното звено за борба с наркотиците” на Република Чехия, на 27.11.2014 г. в град Острава, Чехия е проведена полицейска операция против незаконно производство и разпространение на наркотични вещества. Задържани са седем български граждани и една чешка гражданка. Българските граждани са криминално проявени и за тях съществуват данни за съпричастност към извършването на предишни подобни престъпни деяния.

В резултат на проведената операция са иззети около 32 кг медикаменти, съдържащи прекурсори на наркотични вещества с лого „Cirrus” и „Sudafed”, както и около 40 г вече произведен краен продукт - метамфетамин. С тях общото количество на заловените при няколко операции в продължение на около година медикаменти, съдържащи прекурсори и контрабандирани от престъпната група от Турция до Чехия, е около 400 кг.

На лицата е наложена постоянна мярка „задържане под стража” в Република Чехия и им е повдигнато обвинение във връзка с параграф 283/1,2,3,4 от чешкия наказателен кодекс, който третира незаконното производство и разпространение и контрабандиране на психотропни вещества. Предвиденото наказание според чешкото законодателство за горепосочената престъпна дейност е от десет до осемнадесет години лишаване от свобода.

 

Видеоматериал>>

1-1 2-1 3-1