Две лаборатории за производство на метамфетамин и оранжерия за отглеждане на канабис са разкрити при операция на ДАНС в София
There are no translations available.

На 25 и 26 септември в София служители на Държавна агенция „Национална сигурност” под ръководството и надзора на Софийска градска прокуратура проведоха специализирана операция за пресичане на незаконна дейност по производство на наркотични вещества.

При извършените процесуално-следствени действия са разкрити две лаборатории за производство на метамфетамин и една оранжерия за отглеждане на канабис в домашни условия.

Иззети са 6 плика с вещество с общо тегло около 1,5 кг, реагиращо на амфетамин; кафяво вещество, реагиращо на хероин; различни количества прекурсори за производство на метамфетамин; 2 бутилки амфетамин база, както и оборудване за производство на амфетамини. От оранжерията са иззети 25 бр. растения канабис тип „Холандец” с височина около 1,5 м с общо тегло около 50 кг, суха тревиста маса с тегло около 1 кг, кварцови лампи, вентилатори, помпи за капково напояване, термометри. От тайници, намиращи се в автомобили, са иззети около 50 г вещество, реагиращо на метамфетамин.

За срок от 24 часа са задържани пет лица – български граждани, като на две от тях мярката е продължена до 72 часа с постановление на Софийска градска прокуратура.

По случая е образувано досъдебно производство.

Видеоматериал>>

1-1 2-1 3-1 4-1
5-1 6-1 7-1 8-1