Националното междуведомствено звено за изборите проведе заседание
There are no translations available.

На 5 септември 2014 г. беше проведено заседание на Националното междуведомствено звено за осигуряване на законосъобразна обстановка при провеждане на изборите за 43-то Народно събрание. На заседанието присъстваха и представители на Централната избирателна комисия.

Обсъдени бяха организационни въпроси във връзка с взаимодействието между институциите  - механизми за осигуряване на бърза и адекватна реакция за възможни посегателства срещу политическите права на гражданите. На заседанието бяха поставени въпроси за своевременния обмен на данни при извършени закононарушения в изборния процес, както и действията на институциите при получаването и обработването на сигнали от граждани, неправителствени организации и медии.

Националното междуведомствено звено беше създадено със съвместна заповед на главния прокурор на Република България, министъра на вътрешните работи и председателя на ДАНС. То ще действа от деня на откриване на предизборната кампания до обявяване на резултатите от изборите. За организация на работата по места са създадени областни междуведомствени звена, в чийто състав ще участват окръжен прокурор, директор на ОДМВР и директор на ТД „Национална сигурност”.