При операция на ДАНС и Агенция "Митници" са заловени над 31 кг хероин
There are no translations available.

Служители на Държавна агенция „Национална сигурност” със съдействието на Агенция „Митници”, МВР и под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Хасково проведоха специализирана операция за противодействие на трафик на наркотични вещества от Турция за Холандия.

При щателна митническа проверка на ГКПП „Капитан Андреево” в тайник под задната седалка на микробус с българска регистрация, влизащ на територията на България от Турция, са открити 60 пакета, увити в кафяво тиксо и съдържащи прахообразно бежово вещество, което при полеви наркотест е реагирало на хероин. Общото количество на откритото наркотично вещество е с бруто тегло 31,380 кг.

За 24 часа е задържан водачът на микробуса – български гражданин. На лицето е повдигнато обвинение по чл. 242 ал. 4 вр. ал. 2 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Във връзка с образуваното досъдебно производство при последващи действия на територията на София са задържани двама чужди граждани с установена съпричастност към престъплението. Наложена им е мярка за неотклонение Задържане под стража” за срок до 24 часа и им е повдигнато обвинение.

Видеоматериал>>

1-DSC 9804 1-DSC 9788 1-DSC 9792
1-DSC 9798 1-DSC 9802