Скиминг-устройства са открити и задържани на ГКПП „Видин-Дунав мост”
There are no translations available.

При съвместна операция, проведена на 10.07.2014 г. от служители на Държавна агенция „Национална сигурност”, ГД ”Гранична полиция” – МВР и Митница – Видин, със съдействието на ОДМВР – Видин и под ръководството на „Окръжна прокуратура” – Видин, е разкрит и пресечен опит за незаконен трафик на електронни компоненти, представляващи скимиращи устройства.

При претърсване на нает автомобил с българска регистрация, който се е опитвал да излезе от България през ГКПП ”Видин – Дунав мост”, в праговете под предната лява врата и под предния ляв калник са открити и иззети пълен комплект за източване на банкомати, съдържащ ”уста” за монтиране на входовете на банкомати, „четци” с USB изходи, лайсна за банкомат с монтирана на нея микро видеокамера за записване на ПИН-кодове и платка с електронни компоненти за съхранение на данни със собствено захранване чрез батерия.

От лекия автомобил са иззети още 2 преносими компютъра, GPS навигация, мобилни телефони, СИМ-карти и средства за фиксиране на скиминг-устройствата към банкомати.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по смисъла на чл.246, ал.3, във връзка с чл.243, ал.2, т.3, във връзка с чл.20, ал.2 от Наказателния кодекс.

За срок от 24 часа са задържани двама криминално проявени български граждани, които вече са осъждани за същите престъпления на територията на няколко западноевропейски държави. 

1-1 2-1 3-1