Председателят на ДАНС Владимир Писанчев е удостоен с почетен знак на Министерството на културата „Златен век” звезда за заслугите му за опазването на културно-историческото наследство на България
There are no translations available.

На 14 юли 2014 г. на официална церемония в галерия „Средец” на Министерството на културата министър Петър Стоянович връчи на председателя на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) Владимир Писанчев почетен знак на Министерството на културата „Златен век” звезда.

При награждаването заместник-министърът на културата Велислава Кръстева изтъкна, че високото отличие се присъжда на председателя на ДАНС за усилията му, свързани с опазването на културно-историческото наследство на България и специализираните операции на Агенцията през последната година, при които бяха спасени много и изключително ценни паметници на културното ни минало.

Пред журналисти председателят на ДАНС Владимир Писанчев благодари за високото отличие, като подчерта, че този почетен знак е най-вече награда за труда на всички, които са работили денонощно, за да върнат културните ценности на българските музеи и на българската държава.

1-1