При съвместна операция на ДАНС и Окръжна прокуратура-Пловдив е задържан кметът на Район „Централен” в Община Пловдив
There are no translations available.

При проведена на 09.07.2014 г. съвместна операция на Държавна агенция „Национална сигурност” и Окръжна прокуратура-Пловдив, за 24 часа, по реда на Закона за ДАНС, бе задържано едно лице – кмет на Район „Централен” при Община Пловдив.

На лицето са повдигнати обвинения за длъжностно престъпление, извършено във връзка с доставката на хранителни продукти в детските градини на територията на Район „Централен” в Община Пловдив, от което са могли да настъпят немаловажни вредни последици и за търговия с влияние, във връзка с доставка на хранителни продукти за нуждите на детските ясли и детските кухни на територията на Район „Централен” – Община Пловдив.

Спрямо обвиняемото лице е взета мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 5000 лв.

Най-тежкото предвидено от закона наказание за престъпленията, за които са повдигнати обвинения по делото, е лишаване от свобода от една до осем години, като е предвидена и възможност за лишаване от право да се заема определена държавна или обществена длъжност.

Окръжна прокуратура-Пловдив е внесла в Окръжен съд-Пловдив искане за отстраняване на обвиняемото лице от длъжност по реда на чл. 69 от НПК.

Разследването по делото продължава, като същото е в активна фаза.