Голямо количество подправени евро банкноти заловени на ГКПП „Дунав мост 2” при съвместна операция на ДАНС, МВР и Агенция „Митници”
There are no translations available.

На 20.06.2014 г. при съвместна операция на ДАНС, ГД ”Гранична полиция” – МВР и „Митница” – Видин, със съдействието на ОДМВР – Видин и под ръководството на Окръжна прокуратура - Видин, е разкрит и пресечен опит за трафик на голямо количество подправени парични знаци – 263 броя банкноти с номинал от по 200 евро (общо 52 600 евро). Фалшивите банкноти са били укрити под седалката на лек автомобил с полска регистрация, който се е явил на изход от българска страна на ГКПП ”Видин – Дунав мост”, под стелките в маратонките на водача и в личния багаж на придружаващото го лице.

От автомобила са иззети още техническо устройство за заглушаване на сигнал на мобилни телефони, радиостанция, GPS навигации, мобилни телефони и СИМ карти на чужди мобилни оператори.

По случая е образувано досъдебно производство. Задържани са двама полски граждани, на които Окръжен съд – Видин е наложил постоянна мярка „Задържане под стража”.

1-1  2-1 
3-1  4-1