При операция на ДАНС е пресечено незаконно придобиване и използване на бази данни, собственост на Министерството на земеделието и храните
There are no translations available.

На 19.06.2014 г. служители на ДАНС, под ръководството на Окръжна прокуратура – Плевен са провели специализирана операция на територията на област Плевен за пресичане на незаконно придобиване, съхранение, обработване и използване на бази данни, собственост на Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

Установено е, че две лица незаконно са придобили и ползват с цел лично облагодетелстване в качеството им на управители и съсобственици на фирми бази данни „FRZ” и „FRZPK” на МЗХ, касаещи размер и местонахождение на земеделски имоти и гори и собственици на същите, както и бази данни от ортофокарти на земеделските земи и имоти на територията на България.

При извършените процесуално-следствени действия са иззети 4 (четири) броя преносими компютри и 3 (три) броя стационарни компютри, в които е установено наличието на базите данни, собственост на МЗХ, както и документи.

Образувани са две досъдебни производства по чл.319а, ал.5 във вр. с ал.4 от НК.

Работата по случая продължава.