При специализирана операция е задържан заместник-началникът на Митница Свиленград
There are no translations available.

На 21 май 2014 г. ДАНС и прокуратурата проведоха съвместна операция на територията на Митница Свиленград по досъдебно производство, свързано с организирана престъпна група, извършваща трансграничен трафик на наркотични вещества – престъпление по чл. 354а ал. 2 т. 1 от НК . В хода на разследването са използвани специални разузнавателни средства.

При извършено претърсване в служебен автомобил на митницата - „Форд Фокус“, управляван и ползван от заместник-началника на Митница Свиленград - Георги Георгиев, са открити и иззети около 1,5 кг вещества (жълти и сини таблетки с лого на каптагон), които при първоначалния тест са реагирали на амфетамин и метаамфетамин. Георги Георгиев е задържан.

Към момента се извършват претърсвания и изземвания в служебни помещения на Митница Свиленград. Извършено е претърсване и в дома на Георги Георгиев, където са намерени 2 бр. старинни сребърни монети с общо тегло 2 кг.  

Разследването продължава под ръководството на Специализираната прокуратура.

Наказанието, което се предвижда за това престъпление, е лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лв.