Разбита е организирана престъпна група за пране на пари и измами с банкови карти при съвместна операция на ДАНС и ФБР
There are no translations available.

На 25 март 2014 г. на териториите на България и САЩ е проведена координирана операция на Федералното бюро за разследване и Държавна агенция „Национална сигурност“ под ръководството на Върховна касационна прокуратура.

Задържани са 16 български граждани, от които 14 в Съединените щати и двама у нас, имащи отношение към изграждането и експлоатирането на престъпна структура, ангажирана с извършването на картови измами и пране на пари.

В хода на продължилите повече от две години разследвания е документирана дейността на лицата, структурата и йерархията на организираната престъпна група, както и механизмът на извършваната престъпна дейност. Установено е, че чрез намиращи се в България посредници е осъществяван контакт с групи, ангажирани със скимиране на банкови карти на териториите на различни държави. Придобиваните данни за банкови карти са предавани към организатора на незаконната дейност в САЩ, който е контролирал нерегламентираните тегления на финансови средства от изготвяните в САЩ карти – дубликати. 

Предстои повдигане на обвинения за дейността на групата в САЩ.

Видеоматериал>>

1 DSC03118 1 DSC03121 1 DSC 9125 1 DSC 9129