Специализирана операция на ДАНС, МВР и Окръжна прокуратура - гр. Плевен за пресичане на незаконна дейност по "пране на пари"
There are no translations available.

На 03.01.2014 г. служители на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС), съвместно с МВР и Окръжна прокуратура - гр. Плевен, проведоха специализирана операция в с. Долни Дъбник (обл. Плевен) за пресичане на незаконна дейност по "пране на пари".

От три адреса - недвижими имоти на ромска фамилия, са иззети три броя луксозни автомобили (AUDI Q7 и два Mercedes 63 AMG) на обща стойност около 400 хил. лв., около 4 кг златни накити и златни монети на стойност около 150 хил. лв., пари в брой, както и писмени документи - извлечения от банкови документи, договори за покупка и продажба на луксозни автомобили.

Акцията е проведена по образувано досъдебно производство през юни 2013 г. в Окръжна прокуратура - гр. Плевен за "пране на пари".

В хода на разследването е установено, че пет лица от ромската фамилия са получили около $ 2 500 000 (два милиона и петстотин хиляди щатски долара) за периода 2010-2013 г. чрез банкови преводи от две юридически и над 40 физически лица от Палестинските територии.

Задържани са три пълнолетни лица, на които е наложена постоянна мярка "задържане под стража" и им е повдигнато обвинение за "пране на пари" и престъпления против данъчната система на Република България.

Разследването продължава.