Проведени оперативни и процесуално-следствени действия за пресичане, доказване и документиране на престъпление, извършено чрез компютърни мрежи и системи
There are no translations available.

На 5 декември в Козлодуй органите на ДАНС със съдействието на служители на МВР са провели операция по пресичане, доказване и документиране на престъпление по чл. 159 от НК. Извършено е претърсване на частен дом в града, като са иззети 7 външни твърди диска и мобилен телефон „смартфон”, на които са съхранявани порнографски материали, за създаването на които са използвани лица, ненавършили 18 години. Срещу едно лице – български гражданин е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 159, ал. 6 от НК.

На 29 ноември в София, във връзка с разследване по образувано досъдебно производство за отправена закана за убийство, служители на ДАНС и МВР са задържали български гражданин за срок от 24 часа. В двете му жилища е извършено претърсване и са иззети компютърна конфигурация, две преносими флаш памети, две огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях. На лицето е повдигнато обвинение от Софийска районна прокуратура за извършено престъпление по чл. 144 ал. 3 от НК.