Голямо количество цигари без бандерол задържани при специализирана операция на ДАНС в Благоевград
There are no translations available.

На 06.01.2014 г. служители на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) под ръководството на Районна прокуратура гр. Благоевград проведоха специализирана операция на територията на гр. Благоевград за пресичане на незаконна търговия с акцизни стоки. При извършените действия по разследването в склад, находящ се в кв. “Грамада“ в гр. Благоевград, от органите на ДАНС са открити акцизни стоки – цигари без бандерол, както следва: 8 655 стека цигари марка “ТABACCUS“ и 1 785 стека цигари марка “МARLBORO“.

Във връзка с горното е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 234 ал. 2 вр. ал. 1 НК – държане на акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон, като предметът на престъплението е в големи размери.

Разследването се осъществява от разследващ агент на ДАНС, под ръководството и надзора на Районна прокуратура гр. Благоевград.

Извършват се активни действия по разследването – оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване, разпит на свидетели.