Осъществени операции за пресичане на вътрешен и международен трафик и разпространение на наркотични вещества
There are no translations available.

На 27 ноември служители на ДАНС и МВР са провели съвместна специализирана операция на територията на София за пресичане разпространението на наркотични вещества. Извършени са проверки на два автомобила, като в багажника на единия от тях са намерени и иззети 23 пакета екстази на таблетки с общо тегло 12, 365 кг. Водачите и на двете МПС са задържани за 24 часа. След изтичане на срока на едно от лицата е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Работата по установяване на престъпната дейност продължава.

На 25 и 29 ноември на територията на София органите на ДАНС, съвместно със служители на Агенция „Митници”, са провели две операции в условията на вътрешна „контролирана доставка” на пратки от Китай, съдържащи синтетично наркотично вещество. И в двата случая адресати са български граждани. Образувани са две досъдебни производства за престъпление по чл. 242, ал. 2, във връзка с чл. 354а от НК.

На 2 декември на територията на София органите на ДАНС, съвместно със служители на Агенция „Митници”, са провели международна операция в условията на „контролирана доставка” на пратка от Великобритания, съдържаща около 2 кг кокаин. Задържани са адресатът на пратката и придружаващо го лице с адресна регистрация в Благоевград. Работата по случая продължава.