Осъществени операции за пресичане на вътрешен и международен трафик на наркотични вещества
There are no translations available.

На 10.08.2013 г. под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив служители на ДАНС, съвместно със структури на Агенция „Митници” и партньорска служба, са провели в гр. Пловдив операция за пресичане на международен канал за трафик на наркотични вещества. Иззети са 348 г кокаин. Задържан е един български гражданин. На лицето е повдигнато обвинение по чл. 354а, ал. 2 от НК. (по информация на СД ПОП)

На 29.08.2013 г. под ръководството на Софийска градска прокуратура служители на ДАНС и структури на Агенция „Митници” са провели в София операция за пресичане на международен канал за трафик на наркотични вещества. Иззети са 398,4 г кокаин. Задържани са две лица. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 242, ал. 2 от НК. (по информация на СД ПОП)

На 17.09.2013 г. служители на ДАНС, съвместно със структури на Агенция „Митници”, са провели под ръководството на Софийска градска прокуратура операция – „контролирана доставка” на пощенска пратка от чужбина, съдържаща около 100 г кокаин. Задържани са три лица. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 242, ал. 2 от НК. (по информация на СД ПОП)

В периода 28 август – 23 септември.2013 г. служители на ДАНС, съвместно със структури на МВР, са провели 7 операции за пресичане на противозаконна дейност по производство и вътрешен трафик на наркотични вещества на територията на община Петрич, община Гоце Делчев, община Асеновград и областите София и Плевен. Иззети са общо 1,5 кг хероин, над 3500 кг зелена маса канабис и оборудване за отглеждането му. Образувани са 8 досъдебни производства по чл. 354а и чл. 354в от НК.