СЪОБЩЕНИЕ
There are no translations available.

Във връзка с журналистически материал, публикуван на сайта на Радио „Свободна Европа” на 18.02.2020 г. под заглавие „Софтуерът на службите. Как Фейсбук група за Лаура Кьовеши се превърна в мишена”, подписан от Борис Митов, в който се съдържат твърдения за намеса на Държавната агенция „Национална сигурност” (ДАНС) по отношение на лични профили във Фейсбук групата "Аз подкрепям Лаура Кьовеши", ДАНС заявява следното:

Органите на ДАНС не са предприемали действия по отношение на профили в посочената в публикацията Фейсбук група, включително и по отношение на профили и публикации на цитираното в материала лице.

ДАНС разполага с правомощия по Закона за противодействие на тероризма (чл. 32, ал.1) по отношение на съдържание в интернет, което подбужда към тероризъм или чрез което се разпространяват познания за извършване на тероризъм. При установяване на такова съдържание председателят на ДАНС подава искане до председателя на Специализирания наказателен съд да постанови интернет доставчиците да спрат достъпа до тази интернет страница.