На 4 януари Държавна агенция „Национална сигурност” отбеляза 10 години от създаването й

На 4 януари на тържествена церемония в сградата на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) бяха отбелязани професионалният празник на Агенцията и 10 години от създаването й.

По този повод председателят на ДАНС Димитър Георгиев благодари на служителите на Агенцията за всеотдайната им работа за защита на гражданите, националните интереси и държавността в контекста на динамичната и сложна среда за сигурност. 

Г-н Георгиев подчерта, че усилията на ръководството на ДАНС са насочени към утвърждаването на Агенцията в съвременна и бързо адаптираща се към новите предизвикателства структура.

Председателят на ДАНС изтъкна, че постигнатото в 10-годишната история на Агенцията би било невъзможно без солидната база, чието начало е поставено с указ на княз Фердинанд  (в сила от 1907 г.) за създаване на контраразузнавателна структура, и устойчиво надграждана през различни исторически периоди.

Благодарности за ползотворното сътрудничество, доверието и подкрепата  бяха изразени към българските институции и чуждестранните партньори на Агенцията.

Поздравления към служителите по случай професионалния празник на Държавна агенция “Национална сигурност” бяха отправени от държавното ръководство, държавните институции и службите от сектор „Сигурност“ на Република България, както и от чуждестранните партньорските служби.

04012018-1