При съвместни проверки на ДАНС, МВР и прокуратурата са пресечени незаконни дейности, свързани с данъчни престъпления и пране на пари

На 14-15 ноември 2017 г. на територията на областите Пловдив, Хасково и Бургас екипи от служители на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) и МВР, под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив,  проведоха специализирана операция за пресичане на незаконни дейности, свързани с данъчни престъпления и пране на пари.

Предприетите действия са във връзка с досъдебно производство в Окръжна прокуратура – Пловдив, образувано по информация на ДАНС.

Извършени са 18 претърсвания и изземвания, включително в бензиностанции.

Установено е наличието на 100 хил. литра гориво без надлежните документи за закупуване, с последваща продажба от бензиностанциите без издаване на касов бон. Намерени и иззети са парични средства с левова равностойност над 1,9 млн. лв., придобити в резултат на незаконна дейност.

Задържани са десет лица за срок от 24 часа. На две от лицата са повдигнати обвинения по чл. 253 и чл. 255 от НК и те са задържани от наблюдаващите прокурори за срок от 72 часа.

Работата по случая продължава.