При операция на ДАНС в Хасково са задържани две лица за нелегален трафик на хероин

На 04.02.2015 г. на ГКПП „Капитан Андреево” служители на Митница Свиленград са отклонили за проверка влизащ от Турция в България лек автомобил марка „Ауди” с българска регистрация, управляван от български гражданин. При извършената проверка са открити, прикрепени с ластичен колан около кръста на лицето, два броя найлонови пакети с правоъгълна форма, съдържащи бежово прахообразно вещество, което при тестване с полеви наркотест реагира на хероин. Общото бруто тегло на пакетите е 2.098 кг.

По случая е образувано досъдебно производство. Лицето е задържано от служители на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) за срок от 24 часа.

При предприетите действия от служителите на ДАНС е установено, че лицето е участвало в канал за трафик на хероин от Турция през Гърция за Италия. Установено е, че в конкретния случай лицето е преминало през България заради затваряне на път на турско-гръцката граница вследствие на наводняване.

Установен е един от организаторите на наркоканала – турски гражданин, пребиваващ в Сан Марино. При последвалите действия на служители на ДАНС под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково, турският гражданин е задържан на територията на град Хасково за срок от 24 часа.

На двете лица са повдигнати обвинения и им е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

1 1