ИнформацияСЪОБЩЕНИЕ

Във връзка с журналистически материал от 23.10.2019 г. в сайта actualno.com със заглавие „Пере ли пари единственият кандидат за главен прокурор? (ДОКУМЕНТИ)”, без автор, в който е публикувано копие от писмо на бланка на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) с рег. № ФР-10-7326/04.11.2015 г., подписано от директора на САД ФР – ДАНС, в Агенцията е извършена проверка и е установено, че документ с такъв номер и съдържание не е създаван в ДАНС.

 
При общи действия на ДАНС, МВР и прокуратурата е пресечена незаконна дейност на длъжностни лица от Областния отдел „Автомобилна администрация”-Пловдив

На 02.10.2019 г. служители на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) и на МВР под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив проведоха съвместни действия за пресичане на незаконна дейност на служители на Областния отдел „Автомобилна администрация” (ООАА) в град Пловдив.

Реализацията е осъществена по информация, придобита от органи на ДАНС. Оказано е съдействие от страна на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация” към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

По случая е образувано досъдебно производство.

За срок до 72 часа са задържани трима служители на ООАА-Пловдив.

Работата по случая продължава.

 
Експерти от ДАНС проведоха работна среща с директори на столични училища във връзка с мерките за противодействие на тероризма

На 30.08.2019 г. в София експерти от Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) проведоха консултативна среща с директорите на столичните училища. В мероприятието участваха и представители на Министерството на образованието и науката.

По време на срещата на ръководителите на столичните учебни заведения бяха дадени насоки и препоръки, които да ги подпомогнат при планиране и прилагане на ефективни и адаптирани мерки за защита при евентуални терористични заплахи спрямо училищата, съгласно изискванията на Закона за противодействие на тероризма.

Проведените консултации представляват част от цялостната дeйност на национално, областно и общинско ниво за обща оптимизация на системата за противодействие на тероризма и подобряване на защитеността на сградите и съоръженията за обществено обслужване на територията на страната.

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 139